Kuopion Ilmaisajelijat
Ajelu-uutisia

10.11.2004

Kaupunki pilasi puijon polut.

Joku virkamies on nyt sitten meitä maastopyöräilijöitä kiusatakseen keksinyt että pistetäänpäs puijon poluille hiekkaa ja kivimurskaa. Puijolla jyllää pienkaivinkoneet ja muut pikku apulaiset levittävät isoimmille poluille kivimurskaa ja hiekkaa, emme tiedä miksi, kysyi juha virastosta siksi.

perskeles!
Näkymä puijon luontopolulta


Kaupungin hiekanlevitysviraston työntekijän kommentti:
"Puijon eniten käytetyille luontopoluille on levitetty sepelihiekkaseosta vähentämään kovan kulutuksen vaikutuksia. Uudella päällysteellä on tarkoitus ohjata kulkijat polun keskelle ja näin vähentää polkujen jatkuvaa levenemistä. Vastaavaa keinoa on käytetty mm. Kolilla. Kaikille poluille ei hiekkaa levitetä, joten osa poluista jää luonnonmukaisiksi. Lähivuosina on tarkoitus kunnostaa Neulamäen ja Neulaniemen latupohjia jollakin tavalla. "

30.6.2004

Janne loukkaantui vakavasti

Lauantaina 22.5.2004 Janne sai vakavia vammoja syöksyttyään Kawasakin ZX-12R moottoripyörällään kovalla vauhdilla ulos Rissalan lentokentän kiitoradalta Siilinjärvellä.
Hän osallistui moottoripyöräilijöiden ajoharjoittelutapahtumaan Rissalan lentokentällä aamupäivällä. Poliisin mukaan hän suistui kiitoradalta ulos yli 200 kilometrin tuntinopeudella, Jannen omien sanojen mukaan mittauspisteellä virallinen lukema 281 km/h, omassa mittarissa oli myöhemmin tasan 300. Hän ehti tehdä radan päässä ainoastaan 50 metrin jarrutuksen ennen ulosajoaan.
Moottoripyörä romuttui täysin, janne pysyi onneksi hengissä.

etuhaarukka
Kawasakin keulavainaa


Jannen kommentti fillarifoorumissa:
"Tuli nimittäin vedettyä pöpelikköön Kawan ZX-12R:llä Rissalassa järjestetyssä nopeusmittaustapahtumassa, 300 mittarinopeudesta (n. kilometri aiemmin olleella mittauspisteellä nopeutta oli tutkassa 281) tiukka 50 metrin jarrutus takapyörä ilmassa ja siitä sitten erkanin pyörän kyydistä asfaltin päättyessä ja alkoi 100 metrin liukuminen hiekalla n. 200 km/h alkunopeudella.
Pyörä meni täysin pas2, itsellä pääpiirteittäin seuraavaa (epätäydellinen luettelo): Vasemmassa jalassa telaluun murtuma plus nivelsiteiden revähdys, oikea sääri meni FUBAR, joten siitä piti luopua Sitten vasemmasta kädestä revähti lihas jolla kättä nostetaan, oikeasta murtui peukalo ja kyynärpää, lisäksi hermovaurio. Eikä siinä vielä kaikki, lannerangan l1-nikamassa hyväasentoinen murtuma ja lapaluun murtuma oikealla puolella. Lisäbonuksena sain selkään todella katu-uskottavat mustelmat.
Mutta mikäs tässä muuten sairaalassa maatessa, onneksi on kompuutteri ajanvietteenä, kuten nyt tätäkin kirjoitettaessa.. Ja kyllä, käyttäkää niitä suojia, ne eivät ole turhia, ajoittepa millä pyörällä hyvänsä. Ajotakin selkäpanssari luultavasti esti halvaantumisen. Ajatelkaapas mitä päänupille olisi käynyt jos kypärä olisi irronnut kesken tositoimien päästä. Noh, kaikesta huolimatta aika (ja ankara treenaus jahka murtumat paranevat) parantanee asiat oikeaa säärtä lukuunottamatta asiat kutakuinkin kuntoon, joten ei tässä liene syytä paniikkiin..
Oikea sääri oli pakko amputoida. Viikon ne sitä kyllä koettivat teholla paikata. Kummankin pyörän päälle olisi tarkoitus päästä, jahka sopiva aika koittaa.. Noh, "mikä ei tapa, se vahvistaa" - Janne
"

20.05.2004

Iikasta irronnut on palanen!

Iikka oli onnistunut irrottamaan itsestään palasen jalasta jollain ihmeen keinolla.
Iikka:
Pääsen varmaan 6-8 viikon päästä ajamaan. Eturistisiteen kiinnityskohdasta, eli sääriluun yläosasta on murtunut pala, mutta se pala ei ole täysin irti, joten ei tarvitse leikata, jos se lähtee siitä luutumaan.

Mikä lienee Ilkan tilanne kun onnistui jalkansa katkaisemaan pyöräilytempauksellaan huhtikuun lopulla, uutistoimistolla ei asiasta tietoa.

20.05.2004

Vuokatissa alamäkiajelut kesäkuussa.

Fillari-foorumista poimittua: Kaikki ovat taas tervetulleita ajamaan ja pitämään hauskaa Vuokattiin kesäkuun 12.-13. Viikonlopun perusajatuksena on, että jokainen pääsee nauttimaan ajamisesta oman mieltymyksensä, kalustonsa ja ajotaitonsa sallimissa rajoissa - ensin tuolihissillä ylös ja sitten eri reittejä pitkin alas. Reiteillä on pituutta 1-1,4 kilometriä ja korkeuseroa 170-175 metriä. Sivulla http://offroad.sevennet.net/Vuokatti03?page=1 on kartta tällä hetkellä olemassa olevista reiteistä, mutta tapahtumaan mennessä niitä pitäisi olla valmiina enemmänkin (1-2). Tuonne Sevennettiin on valmisteilla myös videoita useimmista reiteistä, kunhan eräs tuttava saa ensin poltettua meille pätkät DVD-muotoon. Vuokattiin ovat tietysti tervetulleita myös muutkin kuin alamäkihurjastelijat, sillä ympäristöstä löytyy paljon ajettavaa rauhallisempaankin menoon. Vuokatin ja Sotkamon alueen majoitusasioista saa lisätietoa sivulta www.vuokatti.fi . Jos jollakin on varastossa lisää kuvia viime kesän tapahtumista, niin tänne voisi laittaa niihin linkin. Terveisin Aku Partanen

20.05.2004

Pyörävaras iski jälleen!

Jukan punainen KONA SINKULA on pöllitty taloyhtiön pyörävarastosta, jos havaitset jokun ajavan onnellisen näköisenä kyseisellä pyörällä, joita on vain yksi kappale olemassa, ota yhteyttä polliisiin tai pyörällä ajelijaan.

9.3.2004

Vaihto edessä?

Jontta kyllästyi Uniinsa ja haaveilee Joken MUnista.
:)

12.11.2003

XC-rällääjät saunoivat

Veijon kutsusta kokoontuivat XC-ajelijat saunomaan ja syömään hyvää ruokaa veijon kotio keskiviikkona 12.päivä. Mietinnän alla olivat talvikruisailut, ja ensikesän pupellukset. Paikalla vieraina olivat Jarkko, Jarkko, Pasi, Jyrki ja Jontta. Saunassa oli hyvät löylyt ja takapihalla mukava jäähdytellä. Talvella olisi kiinnostus lähteä Maarianvaaran ajeluille ja keväällä Kakkosneloseen olisi pyrkimys kerätä joukkue. XC-ajeluita kesälle suunniteltiin koli-joensuu-akselille ja Tahkon MTB-skabat tietenkin ainakin osalla ohjelmassa. Saunojat kiittävät Vekeä mukavasta illasta!

8.10.2003

Kypärä sai kyytiä.

Jontta ja Jyrki olivat puijolla ajamassa kun jontalla lipsahti pyörä hanskasta. Tästä johtuen hän lennähti pää edellä maahan, kypärä joka rytäkässä halkesi pelasti otsan kolhiintumisen. Potilaalla ei ole ollut mitään kipuja tapahtuman jälkeen. Uusi kypärä on jo hankittu.

21.9.2003

Turusen Jarkko teloi itseään

Suomen luulotoimiston arvailuja: Turusen Jarkolta oli alaraajaan tullut jonkinasteinen haava kuulemma, kun oli metsässä sen johonkin karahkaan vissiin telonut
Jalkaan oli jouduttu ompelemaan tikkejä Yliopistollisessa tippatätitoimistossa.
Kyseinen Jarkko on ajokiellossa pari viikkoa.
Lähde: Oy Veijon juorutoimisto Ab :)

31.08.2003

Dirtille vauhdinotto

Dirttiä täydennettiin vauhdinottotornilla. Timon isän kirvesmiehenä toimiessa rakennelmasta tuli todella loistava. Siitä erikoiset kiitokset.

Näkymä vauhdinottotornista
Näköala dirtin vauhdinottotornista.


18.08.2003

Tinpan Kona lähti voron matkaan

Tietääkö kukaan kenelle mikki-hiirelle kelpasi Timpan pyörä Kuopiossa 16.08.03 klo 23.00 ---- 17.08.2003 13.30 aikana "Pyörähän oli ton ajan välin anttilan näyteikkunoita vasten!!!!" ?!?!?!
TuntoMerkit:
 • runko Kona Fire Mountain
 • Väriltään alumiini, punaset tarrat
 • Etuhaarukkana joustaa RST hyppykeppi
 • Levyjarrut, paljon patentteja.
 • Polkimet mustat flätit ja etu kumi Maxxis mobster 2.7
Timppa: "Siihän se oli parkissa mut ei enää tänään! Voi vittujen vittu kenelle vitun mikki-hiirelle yks minun Kona kelpaa!?!?!?!?!??! "

Varastettu Kona.
Timo rankaisee sitä joka tällä vastaan ajaa.


04.08.2003

Vuokatissa ajeltiin ilmais-ajeluhengessä.

Kuopiosta vuokatissa oli neljän hengen edustus, Arttu, Taneli, Janne ja Jontta Porukkaa rinteillä oli lauantaina n. 50henkeä, ja sunnuntaina jonkin verran vähempi.
Kelit suosivat tapahtumaa, lämmintä oli hellerajan tuntumassa, ja vesisateet eivät häirinneet ajeluita.
Janne pannutteli kumpanakin päivänä, lauantaina niinkin tehokkaasti että piti käydä terveyskeskuksessa tarkistuksessa.
Janne antoi lausunnon retkestä: "Koko homma oli ihan loistavaa, lähtisin uudestaankin, kaikesta huolimatta. Ajouralla oli semmoista "ropolia", n. 2 cm silmäkoolla, siinä se sitten karkas. Mikä ei tapa, vahvistaa (mutta sattuu niin perkeleesti)... Eiköhän tämä tästä, kun nyt aikansa nuolee haavoja tässä. Nuo naarmut oli kyllä ihan omaa tyhmyyttä, olisi kannattanut laittaa ne kyynär/käsivarsisuojat. Toisella kerralla olikin sitten täysvarustus päällä, joten pahemmilta naarmuilta vältyttiin. "

Huom! Käsi naarmuilla
janne veti lauantain tylysti ilman suojia, terveyskeskus tarkisti tilanteen.


Tanelilta yksi shoredroppi jäi ajamatta mutta se ei ollut edes kovin hyvä ja todennäköisyys selvitä siitä kaatumatta oli 10%.

Taneli
Vuokatin vauhdeissa Taneli


29.07.2003

Ilmaisajelua vuokatissa

Vuokatin tämän kesän toinen vapaa-ajeluviikonloppu on 2.-3.8. Tuolihissi pyörii lauantaina 11-18 ja sunnuntaina 11-17, hissimaksu on 20/päivä. Ajettavia reittejä on laskutavasta riippuen ainakin 5, ja omiakin linjoja voi tottakai kehitellä. Kesäkuun puolivälin tapahtumassa oli lauantaina 45 ajajaa ja sunnuntaina 35. Osoitteessa www.sunpoint.net/~timo666/a/kuvat.zip on satakunta digikuvaa paikan päältä.

27.07.2003

Auts!

Pasilta murtui solisluu Hamulan SM-crossin aika-ajossa, joten se on ainakin pari kuukautta sivussa pyöräilystä.

17.07.2003

Huuhalla alkoi tapahtumaan.

9.6.2003 kävi Joni, Timo ja Taneli rakentamassa huuhalle ensimmäisen hyppyrin. Arttukin olisi mielellään ollut apuna, vaan hän oli sitten nukahtanut.
Artun koottu selitys: "Sori Poijjaat kun en tullut tänään kaivelemaan. Kävi nimittäin sillä tavalla, että otin pienet kauneusunet elikkäs päikkärit ja heräsin just tuossa äsken. Mutta ilomoitelkaa kun olette taas menossa niin olen mukana. "

keskeneräinen dirtti
Ronkun isukki kävi kaivurilla möyrimässä tuhrat risut ja kikkareet poijes.

07.07.2003 Poijjaat kävi tekemässä huuhalle kiikun. Rakentelut jatkuvat sitä mukaa kun kiinnostusta / puutavaraa löytyy.

Kiikun rakentelua
Kiikun rakentelua.

testissä
Ja hyvin toemii!!!


16.07.2003

Juzmoa hapottaa

Jukka väsäsi ranteen kuntoutumista odotellessa sinkulan.
Kun ranne päätti olla pitemmän aikaa paskana, päätti jukka ottaa pyöräilyharrastuksen rauhallisemmin, ja rakennella kona-rungolleen singlespeed-virityksen.
Onnettomuuteen johtaneen kaluston vissiinkin tämä pahan onnen soturi meinasi kaupata pilkkahintaan osasina maailmalle.

konasinkula
Kona Lava Dome - sinkula.


03.07.2003

Jontta hankki ykspyöräisen

Jontta siis meni ja hankki ykspyöräisen!!!
28.06.2003 innostui jontta lehti-ilmoituksen johdosta hankkimaan ykspyöräisen. Kolmen päivän harjoittelun jälkeen pysyikin jo kohtalaisesti pystyssä.

yspyöräillen
Kolmas harjoittelupäivä.

HUOM. Kannattanee kiertää kaukaa, jos kyseinen henkilö näkyy hyvin huojuvasti/mutkille ajavan pyörällään.

26.06.2003

Tanelin Bullit saapui lopulta

Taneli sai lopultakin onnellisesti Bullittinsa pitkän ja tuskallisen 3:n kuukauden odottelun jälkeen.

23.05.2003

Dirtin paikka varmistui

Pitkällisen etsimisen jälkeen löytyi sopiva dirtin paikka Huuhalle. Nyt tarvitaan vain vähän hartiavoimia, että se saadaan käyttökelpoiseen kuntoon.

21.05.2003

Puijon hyppyri poistui keskuudestamme

Puijon hyppyri oli valitettavasti tasoitettu parkkipaikaksi.

04.05.2003

Timon nilkka epäkunnossa

Timo nyrjäytti nivelsiteensä pienestä sirosta jalastaan Fear:in kesämökillä.

03.05.2003

Juzmo teloi kätensä

Juzmolle sattui työtapaturma juna-aseman tuplalla.
Uutistoimitus pahoittelee tapahtunutta ja toivoo pikaista paranemista!

tässä vaiheessa kaikki oli vielä ehjänä
Tässä vaiheessa kaikki paikat olivat vielä ehjänä...

Onneksi tapahtumapaikka ei ollut kaukana sivistyksestä.

25.04.2003

Iikan polvi taas kunnossa

Iikan polvi taas kunnossa - Tänään käytiin ajelemassa.

xx.xx.2003

Iikan polvi tohjona

Iikalta on nytte polvi paskana - sairas lomaa väh. 2viikkoa.
pahoittelemme tapahtunutta!

xx.xx.2003

Juzmon nilkka murtui

Juzmolla joskun n. 27.03.2003 murtu töissä nilkka, portaissa kompuroimisen ja teollisuus-pc:n kanssa kolaroinnin vuoksi - 4 viikkoo saikkua!

xx.xx.2003

Pykäläiseltä pöllittiin pyörä

Oletko nähnyt tälläistä pyörää:
TuntoMerkit:
 • runko Marvil Mount Everest
 • Väriltään musta/keltainen
 • Etuhaarukkana joustaa Marzocchi Bomber MXR Coil
 • Takana mekaaninen levyjarru.
Kuopiossa ei ole toista saman merkkistä ja mallista runkoa!!!
Pykäläinen: "ihan perkele ottivat taloyhtiön lukollisesta varastosta!!!vähän se potutti kun olin menossa vaihtamaan uusia v-jarruja sinne ja sit et aijjaa missähän se pyörä on."

Pykäläisen entinen heila.
Pykäläisen entinen heila.uutisoikaa sähköpostiin vapaa.ajelijat@sunpoint.net

Noniin!

webdesign: jonttaxtr


Valid HTML 4.0! Valid CSS!